Blanca

La xocolata blanca és un dolç elaborat amb sucre, mantega de cacau i llet. El punt de fusió de la mantega de cacau és prou elevat per mantenir la xocolata blanca sòlida a temperatura ambient, però prou baix per fer que es fongui a la boca. Així, la xocolata blanca té una textura semblant a la del xocolata amb llet.

le-chocolat-blanc

La xocolata blanca s’elabora de la mateixa manera que la xocolata amb llet i la negra, excepte pels ingredients. De fet, a causa d’això, molta gent (Inclosa  la mateixa Administració de Drogues i Aliments) no considera que sigui xocolata.

Alguns preparats per a banys de pastisseria s’elaboren a partir de greixos sòlids, vegetals hidrogenats i animals, i per tant no estan derivades del cacau. Aquests preparats poden tenir color blanc (a diferència del to d’ivori de la xocolata blanca) i no tenen el gust de la mantega de cacau.

Com que no conté sòlids de cacau, un benefici de la xocolata blanca és que tampoc conté teobromina, raó per la qual pot ser consumida per aquells que han d’evitar-la per motius mèdics o religiosos. La teobromina només es troba en el sòlid del cacau i altres ingredients de la xocolata que li donen el seu característic color marró. En contrast amb la xocolata blanca, la negra té una gran quantitat d’aquesta substància.

Pot resultar difícil treballar amb la xocolata blanca. Quan es fon, la mantega de cacau pot separar-se i crear un compost oliós que pot recuperar-se mitjançant emulsió. Aquest es pot fer fonent una petita quantitat de mantega o xocolata i batent la mescla. Com amb la xocolata, tan aviat com s’afegeix una mica d’aigua en el producto fos, aquest, es torna grumós i granulós. De nou, pot recuperar-se emulsionat.

40867953

La xocolata, es pot comprar en pastilles grans o petites, però sovint és difícil treballar-hi en haver de tallar amb un ganivet i acabar obtenint porcions irregulars. Hi ha presentacions en pastilles per a major comoditat